Hogyan válasszunk SEO specialistát?

…azaz… keresőoptimalizálás csak profikkal!

Egy rövid kis cikkel szeretnék segíteni, azoknak, akik nem értenek, vagy nincs idejük a keresőoptimalizálásra. Már a címben is kiderül, hogy az lesz a téma, hogy, hogyan válasszunk keresőoptimalizáló szakembert weboldalunk fontos kulcsszavainak felhúzására a keresőkben. Inkább azt mondanám, hogy ne keresők, hanem csak egy, az pedig a Google.

Elképzelhető, hogy megtalálnak minket spam szagú levéllel, hogy ”Tudja mennyi vevőt veszít el…”, vagy ”Önnek jó helyezése van a keresőkben…”, de akár lehet egy ilyen is, hogy „Rövid időn belül akár első is lehet a Google keresőjében…”… na elég mert kezd hányingerem lenni. Ezeket a gyanús mondatokat semmiképp ne együk meg, hisz teljesen átlátszóak. Rövid időn belül nem lehet jó munkát végezni, gondolom, ezt Te is tudod. Mi is a foglalkozásod? Rövid időn belül, olyan jót tudsz alkotni, mint hosszabb idő alatt? Kétlem…én nem…

Na essünk neki, hogy miket is kell megvizsgálnunk….

Elsőnek, én úgy futnék neki a kereséshez, hogy megnézném a Google-ban, hogy a SEO, és a keresőoptimalizálás szóra kik jönnek fel. Azért ez lenne az elsődleges szempont, hisz aki nincsen ezekre a szavakra sehol, az nem versenyző típus. Nekünk eredmény kell, és nem kecsegtetés. Természetesen nem az Adwords hirdetéseken legyen az optimalizáló cég, mert arra bárki képes.

Másodszor bekérnék referenciá(ka)t, ezalatt értve, hogy milyen lapokat, milyen kulcsszóra keresőoptimalizált. Megnézhetjük, hogy az a kulcsszó, amit elénk tárt mekkora versenyt fut, illetve hová is tudta feltornázni a létrán. Ez egyszerű, hisz beütjük a Google keresőjébe a szót, és megnézzük, hogy mennyi találat is van belőle. Természetesen vannak olyan kulcsszavak, amelyek specifikusak, mint pl. a seo, keresőoptimalizálás, hitel, ingatlan, stb. , ezeket nehezebb beoptimalizálni, hisz több pénz forog kockán a piacon, azaz nagyobb a verseny.

Harmadszor, ami nagyon lényeges még, hogy a Google szabályai szerint játsszon a keresőoptimalizálónk, hisz csak fehér kalapos módszerekkel juthatunk el tartósan a csúcsra. Ezeket megtekinthetjük a Google Útmutató webmestereknek című leírásban.

Negyedszer, az ajánlatában, mennyi időn belül vállalja el az optimalizálást, illetve van e kidolgozott stratégiája az adott projektünkre.

Ötödször, mióta űzi a szakmáját a szakink, azaz mennyire járatos a SEO-ban.

Hatodszor, ami nagyon lényeges, hogy miképp fogja elénk tárni az elkövetkezendő eredményeket, illetve miket fejlesztett a webhelyünkön. Ez alatt értve, meta, title, keresőbarát url kiegészítések-javítások, stb…

Egy-két tanácsot mondanék még a cikk végére:
– első helyet senki sem garantálhatja
– senki sincs bratyiba a Google Inc. társasággal, helyezésünket segítve
– ha olyan kulcsszavakat próbál ajánlani optimalizálás céljából, mint pl. cégnevünk, nevessük ki. Őszintén ki keres rá?
– A weboldala abszolút nem szerepel a Google indexében, vagy sehol sincs lényeges kulcsszavukra, felejtsük el.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, legyen az eszedbe ez mindig, hogy… keresőoptimalizálás csak profikkal!

Üdv. Zsolt
Ha már itt vagy nézd meg a Google helyezésvizsgáló eszközzel, hogy milyen pozíciókat töltesz be a Google keresőjében.